Amerikaanse prostituees maken steeds vaker gebruik van appartementen die gehuurd worden via Airbnb. De appartementen worden over het algemeen voor een periode van één week gehuurd onder naam van een van de medewerkers, op deze manier wordt er geen argwaan gewekt bij de verhuurders. De appartementen worden over het algemeen verhuurd voor $ 200 tot $ 400 per dag, wat stukken voordeliger is dan het boeken van een hotel. Daarnaast hebben Hotels portiers en maken ze gebruik van camera’s ook voor de anonimiteit is het huren van een appartement veel beter zowel voor de klant als voor de prostituee zelf.

Goedkopere oplossing

Tijdens de week dat het appartement gehuurd wordt zullen er diverse prostituees gebruik maken van de locatie, om op die manier zoveel mogelijk geld eruit te kunnen halen. Sommige prostituees besparen door het huren van een appartement tussen de $ 200 en $ 300 op één avond. Wanneer het appartement gedeeld wordt door meerdere prostituees kan dit bedrag nog veel verder oplopen. Wanneer een appartement goed gebruikt wordt, kan er op elk uur van de dag een prostituee aanwezig zijn die gemiddeld $ 500,- per uur vraagt.

Gevaarlijk

Toch is het huren van een appartement niet in alle gevallen beter, het brengt ook gevaren met zich mee. Waar de hotels bewaking en camera’s hebben is dit in de appartementen niet het geval. Er is in ieder geval al een moord bekend gemaakt op een prostituee. Toch laten veel vrouwen het geld meewerken in de keuze om gebruik te maken van een appartement in plaats van een hotel kamer. Wanneer je onderdeel uitmaakt van een escortservice zijn er in ieder geval gegevens van de betreffende klant bekend, waardoor het gevaar al als minder beschouwd kan worden. Toch zijn mensen zeker wanneer het op dierlijke driften aankomt onvoorspelbaar en kan deze trend wel eens noodlottig uitvallen voor meerdere vrouwen. Ook is Airbnb in geen geval blij met deze ontwikkeling en zullen ze er alles aan doen binnen hun mogelijkheden om deze praktijken stop te zetten.
Wil je het volledige Amerikaanse verhaal lezen? Klik dan hier.