De Huren in grote Amerikaanse steden te hoog

Hoewel er vele voordelen kleven aan het leven in een stad als Los Angeles of New York, kleven er ook nadelen aan vast. Het is niet meer dan een logisch gevolg dat de huren in de stad zelf hoger liggen dan in de buitenwijken, voordeel is wel dat je in het bruisende middelpunt van de stad bent dicht bij alle culturele activiteiten en dicht bij je werk. Toch is het wonen midden in de stad de afgelopen 15 jaar pijnlijk geworden voor de portemonnee van de huurders. Waar de lonen een kwart omhoog gegaan zijn sinds 2000 zijn de huren omhoog gegaan met ruim 50%.

Huurders betalen 20% meer aan huur

Sinds 2001 betalen huurders gemiddeld 20% meer van hun inkomsten aan huur, in steden als Miami en San Francisco kan dit zelfs oplopen tot 40%. De huurders hebben feitelijk nog maar twee keuzes, het kopen van een appartement of een huis (wanneer dit wel betaalbaar is) of te verhuizen naar een goedkoper appartement. In veel steden is het bijna onmogelijk om een appartement te kunnen kopen tegen een goede prijs en is voordeliger huren slechts een garantie van verhuizen naar de buitenwijken of naar een andere stad, waarmee het probleem zich enkel zal verplaatsen. Wanneer mensen uit de ‘dure’ steden wegtrekken naar goedkopere steden vindt er slechts een wisseling plaats, het probleem zal op de duur met de mensen mee verhuizen waardoor er geen oplossing te vinden is.

Geld verdienen om je appartement te betalen

Hoewel New York een slechte naam heeft is dit niet eens de stad waar het grootste deel van het inkomen aan de huur van een appartement wordt uitgegeven. Los Angeles staat bovenaan de lijst waar huurders bijna 47% van hun totale inkomsten uitgeven aan de huur, op de voet gevolgd door Miami met 43% waar New York met ‘slechts´ 39,5% wat verder onderaan de lijst hangt. Er willen steeds meer mensen een huis of appartement huren waardoor de prijzen de lucht in schieten. Hoe meer vraag hoe hoger de prijzen, en zolang mensen bereid zijn meer te betalen, om in een grote stad te wonen… zal dit niet veranderen.

Meer lezen? Klik dan hier (let op in het Engels!)

Wie ben ik?

Welkom op apartment-rental.be mijn blog over appartementen. Ik ben Kiran 45 jaar en ik heb veel ervaring in de makelaarswereld. Als hobby run ik deze blog. Regelmatig vind je hier tips, nieuws en weetjes over appartementen. Heb je vragen of een leuke aanvulling laat dan gerust een reactie achter. Veel plezier en groeten, Kiran