Veel mensen dromen van een groter huis, maar wat nou als je de ruimte die je hebt gewoon optimaal zou gaan gebruiken. In New York heeft Graham Hill (oprichter van TreeHugger) een appartementje van iets minder dan 40m2 getransformeerd tot een droomhuis.  Niet alleen kun je er met 12 man eten, er zit een keuken in, een toilet en een badkamer met ruime douche. De woonkamer is tevens de slaapkamer. Zou je zeggen dat is eigenlijk een normaal eenkamer appartement. Niets is minder waar, het appartement biedt ook een logeerkamer met een stapelbed en tonnen aan kastruimte. Het appartement is werkelijk op elke mogelijke manier ergonomisch en economisch benut. Je kunt op deze manier met bijzonder veel comfort met twee personen leven in dit appartement van 40m2. Het appartement is gesitueerd in SOHO, een van de duurdere wijken van New York en wanneer je betaalt voor elke meter waar je op leeft is het een groot voordeel om te minimaliseren, maar deze ruimte zo gunstig mogelijk te gebruiken.

Van alle gemakken voorzien

Aan ieder gemak is gedacht, dit appartement heeft meer opbergruimte dan een gemiddeld huis dat twee, drie of zelfs vier keer groter is. Laat je inspireren door dit geweldige appartement en ga zelf aan de slag om van een klein appartement of huis een geweldige leef beleving te maken. Wil je graag met eigen ogen zien hoe het appartement eruit ziet? Hier kan je foto’s zien en wanneer je naar onderen scrollt is er ook een filmpje waarin Graham Hill zelf laat zien waarom je zijn appartement zou moeten kopen.

Kleiner wonen is de toekomst

Veel mensen leven al in kleine ruimtes zeker wanneer je in de grote steden gaat kijken of dat nu in Europa, Amerika of Azië is. Kleiner wonen is de toekomst en wanneer je in een geval als deze kunt zien dat je in een appartement van krap 40m2 net zoveel of zelfs meer ruimte hebt als in een appartement van 100m2 is het een kwestie van creatief zijn met de ruimte. Dit appartement is aan de dure kant, maar wanneer je de locatie ziet – Soho, hier zoeken veel mensen naar woonruimte – in combinatie met de hoeveelheid werk die er verzet is in dit betreffende appartement, is het  1 + 1.

Wanneer je zelf klein woont is het een goed idee om je huis of appartement dusdanig in te richten dat je zoveel mogelijk ruimte overhoudt het hoeft niet in de extremen zoals in dit appartement, het kan ook op een kleiner budget.

Wil je het hele filmpje zien waarin het appartement vanaf het begin af aan verbouwd wordt zien? Klik dan hier!