Het wonen in een centrum is niet altijd een pretje. Door ruimtegebrek zijn parkeerplekken in steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht onbetaalbaar geworden en lijken alleen mensen met een hoog inkomen deze parkeerplekken te kunnen betalen. In dit artikel gaan we kijken naar voordelige alternatieven.

Wat zijn parkeeralternatieven in de grote stad?

Niemand zit te wachten op torenhoge parkeerkosten. De meeste mensen die midden in de stad wonen kiezen er daarom voor om geen auto aan te schaffen. De onderhoud- en parkeerkosten zijn simpelweg te hoog, waardoor het beheren van een auto minder aantrekkelijk wordt. Mensen die perse een auto nodig hebben (voor bijvoorbeeld het werk) overwegen om buiten de stad te gaan wonen, zodat ze in ieder geval betaalbaar hun auto kunnen parkeren.

Toch zijn er manieren om de torenhoge parkeerkosten te omzeilen. Jammer genoeg geldt de regel dat je voor goedkoper parkeren in moet leveren op comfort. Bij deze een aantal alternatieven die voor jou interessant kunnen zijn:

  • Parkeren rondom Schiphol – in praktijk blijkt het parkeren rondom Schiphol een stuk voordeliger te zijn dan het beheren van een eigen parkeerplaats in het midden van de stad. Als dit voor jou een optie is, zou je de website van Parkeren schiphol eens moeten bezoeken. Je zou eventueel de trein naar Schiphol kunnen nemen (of de fiets) en vanaf daar de reis met uw eigen auto kunnen vervolgen. Misschien is parkeren rondom Schiphol niet de meest ideale optie, maar wellicht wel de goedkoopste.
  • Huur een parkeerplaats iets buiten de stad – iets buiten de stad zijn er vaak mogelijkheden waar je parkeerplekken voor de lange termijn kunt huren. De prijzen liggen hier vaak een stuk lager. Wel zit je dan nog steeds met het probleem dat je een stukje moet reizen om bij je auto te komen.